Поліцейські у Львові затримали 4000 нетверезих водіїв

2039 0
Від початку роботи нової поліції у Львові, патрульні склали приблизно 4000 протоколів за водіння у нетверезому стані.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Про це під час сесії Львівської міської ради повідомив керівник патрульної поліції у Львові Антон Пузиревський. За його словами, поліцейські зафіксували 4000 випадків, коли водії керували транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Додамо, що влітку в Україні збільшили штрафні санкції за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, штраф за перший раз – 10 200 гривень (було 3 400 грн) та позбавлення права керувати на рік. Другий раз упродовж цього або наступного року – 20 400 гривень штрафу і три роки позбавлення прав. Якщо порушення повториться упродовж 5-ти наступних років – 40 800 штрафу і 10 років без прав.

Читайте також: Випив, сів за кермо. Чому у Львові не зменшується кількість п'яних водіїв

Як зазначив Антон Пузиревський, ухвалений закон вплинув на поведінку водіїв, але на загал ситуація — не змінилася. Шеф львівської поліції додав, що понад 200 водіїв так і не отримали покарання, бо протоколи були скасовані в суді. Причини: закінчення терміну розгляду справи або ж хтось узяв порушника на поруки.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!