У Львові поліцейські проводитимуть уроки для школярів з безпеки на дорозі: деталі

4318 0
У Львові з вересня цього року запровадять спеціальні заняття з поліцією у кожній школі, націлені пояснити, як правильно поводити себе на дорозі для забезпечення своєї безпеки. Про це 9 серпня розповів Олександр Ілюк, інспектор патрульної поліції , під час зустрічі «Безпека на дорогах міста. Спільні рішення», організованій проектом Tvoemisto.tv «Платформа консенсусу» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«У всіх школах Львова з 1 вересня проводитимуть заняття, на яких доступно пояснюватимуть дітям від 1-го до останнього класу правила безпеки на дорозі. За кожною школою буде закріплений один поліцейський. Ми маємо вже затверджені теми, спеціальні книги та брошурки для дітей. Кількість занять в школах буде залежати від насиченості робочого дня поліцейського.

Та цими заняттями ми розпочинаємо кампанію із забезпечення безпеки на дорогах Львова саме з найменших його мешканців, щоб вже з цього віку дитина правильно оцінювала всі небезпеки на дорогах міста», - розповів поліцейський.

Щодо занять, то передбачений розгляд різних тем для дітей, які повинні вберегти їх від небезпеки на дорозі. Також зі школярами проведуть розмову-діалог «Школяр як дорослий учасник руху». Для учнів 6-8 класів проведуть також заняття на тему «Безпека при самостійному пересуванні містом». Не забудуть і про велосипедистів. Під час заняття поліцейські намагатимуться сформувати в учнів розуміння, що велосипедист є учасником дорожнього руху і що безпечна їзда на велосипеді можлива лише за дотримання правил безпеки.

Зокрема, координувати процесом буде відділ безпеки дорожнього руху патрульної поліції міста Львова. Як розповів Олександр Ілюк, зараз передбачені уроки для державних навчальних закладів. Проте, приватні школи теж можуть організувати такі заняття у своєму закладі. Для цього потрібно звернутись до інспектора патрульної поліції Тетяни Капись, яка координує проведення таких занять.

За всіма питаннями, пов’язаними з безпекою на дорозі, потрібно звертатись у відділ безпеки дорожнього руху патрульної поліції Льввова. 

Підготувала Оксана Матійків 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!