Поліція і податківці спільно шукатимуть нерозмитнені авта на дорогах України

4251 0
Держава буде прискіпливіше відслідковувати терміни в'їзду автомобілів із іноземною реєстрацією.
фото: inter-cars.com.ua

фото: inter-cars.com.ua

Водіїв, які їздять дорогами України на автомобілях із іноземною реєстрацією будуть перевіряти частіше та, якщо вони протермінували час експлуатації в Україні свого авто, штрафуватимуть.

Державна фіскальна служба (ДФС) України попередила власників автомобілів з іноземною реєстрацією про те, що митниця і поліція проводитимуть спільні перевірки з метою виявлення на території України нерозмитнених транспортних засобів і притягнення їхніх власників до відповідальності.

«За необхідності, з числа співробітників митниць ДФС та головних управлінь НПУ створюються спільні мобільні групи для відпрацювання автошляхів на предмет виявлення та припинення фактів знаходження на митній території України автотранспорту з порушенням митного законодавства», – йдеться в офіційній відповіді ДФС на запит порталу auto.ria.com, яку портал оприлюднив 13 жовтня.

Читайте також: Львів'янам пропонують алгоритм реєстрації ввезених з-за кордону авт

Як повідомили у відомстві, співробітники ДФС при виявленні фактів експлуатації автомобілів, що перебувають у режимі «тимчасове ввезення», будуть розглядати питання про застосування санкцій, описаних в статті 485 Митного кодексу України, а саме – штраф у розмірі 300% митних платежів для цього автомобіля.

Яка відповідальність може очікувати власників нерозмитнених авто?

Порушення, що стосуються строків тимчасового ввезення:

 Прострочення до 3 діб: попередження або штраф 850 грн (ст. 481, ч. 1 МКУ);

Прострочення від 3 до 10 діб, або повторне порушення протягом року – штраф 5100 грн (ст. 481, ч. 2 МКУ);

Прострочення більш ніж на 10 діб – штраф 17000 грн.

А також при виявленні фактів експлуатації автомобілів, що перебувають у режимі «тимчасове ввезення», співробітники ДФС будуть розглядати питання про застосування санкцій, описаних в статті 485 МКУ, а саме – штраф у розмірі 300% митних платежів для даного автомобіля.

Порушення, що стосуються термінів «транзиту» (ст. 470 МКУ):

 Прострочення на 1 добу – попередження або штраф 170 грн;

 Прострочення від 2 до 10 діб – штраф 3400 грн;

 Прострочення більше 10 діб – штраф 8500 грн.

Нагадаємо, 1 серпня, в Україні набув чинності закон, завдяки якому на вживані автомобілі значно знизилися акцизи. Зокрема, акциз на машини з об'ємом бензинового двигуна до 1 л тепер становитиме 0,102 євро за 1 куб. см, що майже в 11 разів менше за чинну ставку в 1,094 євро.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!