Поліція Львівщини отримала 27 повідомлень про порушення на виборах. На що скаржаться виборці

1465 0
Люди приходили без паспортів, фотографували бюлетені та сварились.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Станом на 15:00 до поліції Львівщини надійшло 27 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, розповів керівник ГУ Нацполіції Львівщини Валерій Середа, інформує відділ комунікації поліції області.

Читайте також: Українці обирають президента. Усе про другий тур виборів у Львові та області. Оновлюється

«За всіма цими повідомленнями проводяться перевірки. Кілька повідомлень, до прикладу, стосувались неправильно проштампованих бюлетенів. В інших ішлось про спроби проголосувати без паспорта громадянина України та пов’язані з цим сварки з членами виборчих комісій, пошкодження інформаційних матеріалів про кандидатів на посаду Президента України, розташованих на виборчій дільниці, про псування та спробу винести бюлетень за межі виборчої дільниці, спроби сфотографувати виборчий бюлетень, що є порушенням таємниці голосування та кілька повідомлень про сварки на виборчих дільницях. Також кілька громадян намагались здійснити волевиявлення, надавши членам комісій закордонний паспорт, ще кілька – не знайшли свої прізвища у списках виборців, про що повідомили у поліцію», – каже Валерій Середа.

Повідомлення про незаконну агітацію «за» чи «проти» одного з кандидатів поліцейські перевіряли у Шевченківському, Личаківському та Галицькому районах Львова, а також у Дрогобицькому та Жовківському районах Львівської області.

Якщо факти порушень підтвердяться, то на винних складуть протоколи про адміністративні порушення.

Водночас радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк зазначає, що масових іфальсифікацій немає, і на результати виборів зафіксовані порушення не вплинуть, інформує прес-служба МВС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!