Поліція має доступ до митних баз і може штрафувати авто на єврономерах

2826 0
Штрафи сягають 170 тисяч гривень.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

Нацполіція у межах чинного законодавства може застосовувати штрафи для власників «євроблях» за порушення при переміщенні авто, оскільки має доступ до митних баз. Про це у коментарі УНІАН повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

«У поліції є доступ до митних баз. Моє розуміння — так»— відповів Максим Нефьодов на питання про те, чи має право поліція з 22 серпня не лише зупиняти авто на єврономерах, а й штрафувати їх.

Із 22 серпня в Україні набули чинності нові штрафні санкції за ввезення та користування автомобілями на європейських номерах. Штрафи сягають 170 тисяч гривень. Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що внесе до Верховної Ради законопроект про відтермінування штрафів за нерозмитнені автомобілі і розраховує, що депутати розглянуть його на першому засіданні. Цю ініціативу підтримало й Міністерство інфраструктури. Це відтермінування має стати останнім.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

Нагадаємо, закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю. На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішив відтермінувати штрафування на три місяці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!