Поліція відкрила кримінал через смерть 20-річної дівчини від коронавірусу на Львівщині

3214 0
Батьки вважають, що лікарі неналежно виконували свої професійні обов'язки.
Фото ілюстративне. Vladimir Fedotov

Фото ілюстративне. Vladimir Fedotov

Слідчі Стрийського відділу поліції розслідують обставини смерті пацієнтки місцевої лікарні, яка, на думку її родичів, померла внаслідок неналежного виконання медиками місцевої лікарні своїх професійних обов'язків.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до двох років.

Правоохоронці встановлюють обставини події.

Нагадаємо, що на Львівщині у Стрию померла 20-річна дівчина з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції. Вона була студенткою УКУ. Дівчина три дні лежала у лікарні, на апараті ШВЛ, у критичному стані, була нетранспортабельною, щоб перевезти її на лікування до Львова.

Як уточнив Тvoemisto.tv Орест Чемерис, у пацієнтки була супутня патологія. Вона поступила у лікарню після обіду у п’ятницю у важкому стані із двобічною пневмонією. Впродовж доби стан її погіршися. У суботу її перевели на штучну вентиляцію легень, та врятувати її не вдалося. 

У дівчини був підтверджений Сovid-19. Також у неї відібрали матеріал з біопсії для додаткового дослідження. 

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!