Поліція оголосила Димінського в розшук

1981 0
Інформація про це оприлюднена на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі «Особи, які переховуються від органів влади».
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Національна поліція України оголосила у розшук бізнесмена Петра Димінського, затримання якого раніше дозволив суд. Про це повідомляє Радіо Свобода.
 
Поліція розшукує Димінського за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».
 
При цьому раніше керівництво телеканалу ZIK, власником якого є Димінський, у своєму зверненні назвало причиною вручення підозри та потенційне подання в міжнародний розшук відмову бізнесмена «віддати телеканал в управління на 3 роки».

Згідно із заявою, саме з такою пропозицією до львівського бізнесмена, який зараз перебуває за кордоном, нещодавно звернулися від імені Адміністрації Президента України народний депутат Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій з дружиною Катериною. 
 
Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів-Краковець сталася смертельна ДТП за участю автомобіля, що належить бізнесменові Петру Димінському. Внаслідок зіткнення загинула 31-річна жінка. Її брат стверджує, що Димінський перебував за кермом і потім переcів у іншу машину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.
 
21 серпня бізнесмену було вручено повістку на допит 23 серпня. Слідство встановило, що за кермом авто, яке потрапило в аварію, був не 43-річний охоронець Димінського, як про це повідомлялося раніше. 22 серпня стало відомо, що Петро Димінський відлетів до Швейцарії. Наступного дня член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що на допит бізнесмен не з'явився.
 
Адвокат бізнесмена Микола Лисий повідомив, що його клієнт не отримував повісток на допити, натомість стверджує, що Димінського допитали ще 20 серпня. Пізніше правоохоронці провели обшуки в офісі бізнесмена та ІА ZIK, що йому належить. Пізніше поліція провела експертизу ДНК всіх учасників ДТП
 
У кінці листопада суд дозволив провести ще одну експертизу у справі ДТП з участю Димінського. 9 грудня мати загиблої відмовилася від матеріальних претензій.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!