Поліція проведе у Львові рейд проти торговців піротехнікою

1725 0
Львів’янам нагадують, що петарди та салюти в місті – заборонені.
фото: vikka.ua

фото: vikka.ua

Поліція Львівщини проводитиме рейди для виявлення незаконного продажу і використання піротехнічних виробів. На порушників складатимуть адміністративні протоколи, повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області.

У поліції нагадують, що ще в 2015 році ЛМР ухвалила рішення «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території Львова». У документі, зокрема, ідеться про те, щоб заборонити на території Львова використання та реалізацію феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки з світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішаним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв. А керівники ресторанів, де проводять різноманітні святкування, мають стежити за дотриманням цього рішення на території своїх закладів.

Читайте також: Як у Львові святкуватимуть Новий рік і Різдво. Програма

Порушників притягатимуть до відповідальності згідно зі ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 60-ти до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020-1700 грн).

Минулоріч під час аналогічного рейду правоохоронці виявили 76 порушників, на яких клали адмінпротоколи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!