Поліція склала на учасників конфлікту з медиками «швидкої» протоколи за трьома статтями. Деталі

2368 0
Поліція встановила, що до конфлікту причетні семеро львів'ян віком 18-29 років.
Фото: Віра Олексів

Фото: Віра Олексів

Поліцейські притягнули до відповідальності громадян, які вчинили конфлікт з медиками швидкої допомоги у Львові.

Співробітники Франківського відділу поліції встановили, що семеро осіб, львів’яни віком від 18 до 29 років, перебували у стані алкогольного сп’яніння, поводились неадекватно та нецензурно лаялись. Під час конфлікту з лікарями був пошкоджений ящик з медикаментами.

У поліції кажуть, що склали на порушників два адміністративних протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП, чотири – за ст.178 (розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП та ще один – за ст.183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП.

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv речниця патрульної поліції Катерина Рибій, до конфлікту причетні троє жінок та четверо чоловіків. Медиків викликали на травму ноги, але у під'їзді виник конфлікт. З'ясувалося, що у будинку не працював ліфт і медики спочатку відмовилися підійматися нагору, що ймовірно розізлило нетверезих молодих людей. А коли вони таки піднялися на 9-тий поверх, там виникла суперечка, яка закінчилася пошкодженням сумки з ліками. 

В.о.гендиректора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярема Качмар розповів Tvoemisto.tv, що коли медики вже повернулися після інциденту до машини, молодики спустилися і почали розгойдувати автомобіль швидкої допомоги, а також один із них навіть плюнув на лікаря.

«Неприємна ситуація. Бригада їде, не знаючи, що на них чекає, що може бути агресія. Робота складна, ще й такий період, і на лініях машин недостатньо», – зазначив посадовець.

За його словами, в автомобілях є тривожна кнопка, яка зв’язує із диспетчерською, але не завжди вчасно вдається нею скористатися через непередбачувані ситуації.

За словами Віри Олексів, яка була у складі бригади, правоохоронці фактично залишили медиків наодинці із нетверезими людьми. Утім, за словами речниці патрульної поліції, патрульні поїхали після приїзду слідчих на місце події.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!