Поліція Львова розслідує пожежу в поселенні ромів

1833 0
Унаслідок пожежі згоріло майно жителів табору, а самі роми змушенні були покинути поселення.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові в Управлінні національної поліції відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі на стихійному поселенні ромів у смт Рудно позавчора, 9 травня. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Львівщини.

Правоохоронці проводять слідчі дії, а пожежу кваліфікують як хуліганство, відповідно до ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Закарпатські роми у Львові. Ми змусимо їх піти, але потім що?

Водночас, Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради України з прав людини, посилаючись на місцевих громадських активістів заявила про підпал ромського табору, що розташований у смт Рудно, який відносять до Залізничного району Львова. У результаті пожежі майно мешканців знищено, а самі жителі табору покинули поселення.

Вона порівняла цей інцидент зі спаленням табору ромів на Лисій горі у Києві та закликала львівських правоохоронців розслідувати випадок ксенофобії на ґрунті нетерпимості щодо представників ромської національної меншини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!