Поліція відкрила справу через феєрверки на Меморіалі Небесної сотні у Львові

2426 0
Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Правоохоронці порушили справу через гучне святкування Дня народження дівчатами на Меморіалі Героїв Небесної сотні за статтею про осквернення пам’ятника ККУ. Про це повідомили у ГУ Нацполіції у Львівській області.

Читайте також: Проблеми на Меморіалі Небесної Сотні будуть, якщо не роз'яснювати людям, що це за місце

«4 липня під час моніторингу соціальних мереж поліцейські Львівщини виявили повідомлення, проілюстроване фотографіями та відео, на яких кілька дівчат, під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, мешканки Львова, запалювали фейєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні, розташованому на вулиці Підвальній», – йдеться у повідомленні поліції.

За фактом слідчі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення пам’ятника) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Читайте також: У Львові 23-річний киянин розбив ногою огорожу Меморіалу Небесної Сотні. Відео

Нагадаємо, що у Львові на Меморіалі Героїв Небесної сотні дівчата влаштували святкування Дня народження із феєрверками, шампанським та музикою. Як зазначив у коментарі Тvoemisto.tv історик, львовознавець, гід Ігор Лильо, такі проблеми неминуче виникатимуть, тому що багато людей, які приходять туди для фотосесії або просто для споглядання міста, часто абстрагуються від ідеологічної наповненості цього пам’ятника. Тому, на думку історика, потрібно людям більше пояснювати, що це за місце, проводити уроки пам'яті у школі, а також встановити відповідні інформаційні таблиці біля меморіалу.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!