Київ

Поліція взялась за жорстоке поводження з тваринами в київському медичному університеті

689 0
В НУБІП наполягають, що досліди із тваринами є штатною лабораторною практикою

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження із тваринами у Національному Університеті біоресурсів і природокористування. Про це повідомила пресслужба поліції  Києва.

«Столичні правоохоронці отримали інформацію про те, що у одному із навчальних закладів персонал жорстоко поводиться із тваринами під час дослідів та катує їх, а згодом викладають фото- та відеоматеріал про дослідження у соцмережах. За даним фактом поліцейські Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами», - йдеться у повідомлені.
 
Наразі правоохоронці з’ясовують обставини події та встановлюють осіб, причетних до злочину. Триває досудове розслідування.
 
Нагадаємо, минулого тижня зоозахисники звернули увагу на те, що під час занять на факультеті ветмедицини НУБІП, викладач Роман Бокотько провів дослід на живій тварині без анестезії. Результати цих експериментів разом із фотографіями досліду над твариною було викладено 11 березня в офіційній публікації на сайті університету. Також був відповідний допис у групі вишу в соцмережі, який станом на зараз недоступний.
 
В організації наголосили, що стаття 26 Закону України про захист тварин від жорстокого поводження забороняє проведення на тваринах демонстрацій у навчальних цілях, якщо вони можуть бути проведені на неживих об’єктах, зокрема демонстрації рефлекторної діяльності організму.
 
У пресслужбі університету в коментарі "Твоєму місту" всі звинувачення відкинули та вказали на звичну практику вишу: "Вишу більше 125 років. Мова йде про штатну лабораторну практику. Це стандартні речі. Студенти мають знати на практиці як лікувати тварин", - зазначили у виші в телефонному коментарі. 
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!