Поліція запустила чат-бот, через який можна повідомити про збут наркотиків

1659 0
За допомогою чат-бота можна анонімно та в кілька кліків повідомити патрульних про виявлення як наркотичних речовин, так і самих закладників.
Фото: 1news.com.ua

Фото: 1news.com.ua

В Україні запрацював чат-бот від патрульної поліції, який викриватиме збут наркотиків. У чат-боті DrugHunters можна анонімно сповістити про знайдені заборонені речовини та виявлених людей, які їх залишили, так званих закладників. Про це повідомляє Національна поліція.

Читайте також: Нарколог: львівські підлітки починають не з алкоголю, а зі психостимуляторів

Чат-бот DrugHunters (Мисливці за наркотиками) від патрульної поліції працює у Telegram. Скористатися ним можуть усі громадяни в тих містах, де працює патрульна поліція.

Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи «закладника», достатньо відкрити програму, зайти в чат-бот, вказати свій населений пункт і адресу, де побачили порушення. Далі варто описати місця, де, на вашу думку, може бути закладка (труби, клумба, лавка тощо). А для того, щоб правоохоронці швидше виявили закладку, варто надіслати геолокацію й додати фото/відеоматеріали.

Після отримання повідомлення про знахідку або ймовірного «закладника» патрульні виїжджатимуть на місце і перевірятимуть інформацію.

Нагадаємо, що на початку серпня, оголосили вирок шістьом львівським поліцейським, обвинувачених у смерті 22-річного хлопця Володимира Клима, який помер біля одного з гральних закладів Львова під час поліцейського рейду у гральному закладі. Обвинуваченим присудили по вісім років в'язниці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!