Пологове відділення у лікарні Святого Миколая відкрили за 1,5 млн грн

5571 0
У штаті передбачено 13 посад, наразі у відділенні працюють 40 осіб.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Нове пологове відділення у лікарні Святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика у Львові, відкрили наприкінці серпня. Його облаштування обійшлося медзакладу в 1,5 мільйона гривень. Йдеться лише про кошти благодійників. Про це у відповіді на запит Tvoemisto.tv повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Зазначається, що штатним розписом у відділенні передбачили 13 посад. Станом на 7 вересня поточного року там працюють 40 осіб.

Читайте також: Завідувачем нового пологового у Львові став відомий акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко

У нововідкритому пологовому надається спеціалізована медична допомога. Також воно забезпечене усім необхідним обладнанням для надання якісної медичної допомоги породіллям, зокрема апаратами ультразвукової діагностики, кардіотокографами, системами штучної вентиляції легень, моніторинговими системами, дитячими функціональними столиками, ліжками-трансформерами.

Нагадаємо, що завідувачем нового пологового відділення у Львові, у лікарні Святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика, став відомий акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко. 

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор лікарні Святого Миколая Іван Міськів повідомляв, що у лікарні є всі напрямки, які стосуються неонатальної допомоги – і пологове відділення, і кардіохірургія. Загалом у відділенні є 10 післяпологових кімнат, 3 пологових зали і 2 операційних. Відділення забезпечене всім необхідним обладнанням.

Читайте також: Із львівської лікарні виписали братиків-близнят, які народилися з переплетеними пуповинами

Від початку роботи до нового пологового відділення уже звернулося 203 жінки, яких проконсультували і вони очікують на пологи. Раніше у лікарні зазначили, що у них є ліцензія на акушерство і гінекологію, яка й включає пологи. У відповіді на запит йдеться про те, що відповідно до положень постанови Кабміну право здійснювати господарську діяльність з медичної практики є не ліцензія, а Декларація про провадження господарської діяльності з медичної практики, що була подана медзакладом 28 квітня 2022 року.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!