Пологові Львова отримають препарат для стимуляції дихання у передчасно народжених діток

1806 0
Одна ампула коштує 18 тисяч гривень і здебільшого не по кишені батькам. Тим паче, що іноді дитині треба дві дози.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львові затвердили міську програму забезпечення препаратами «Куросурф» мешканців Львівської МТГ на 2021 рік. Препарат потрібен для лікування новонароджених з дихальними розладами. «За» програму проголосували 54 депутати. Про це йдеться на Інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Голова постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради Валерій Веремчук зазначив, що про потребу у препараті повідомили лікарі. Одна ампула коштує 18 тисяч гривень і здебільшого не по кишені батькам. Тим паче, що іноді дитині треба дві дози.  

Читайте також: Львів'янок закликають в'язати чудо-восьминіжок для недоношених діток

Під час сесії депутати погодили 1 млн 80 тис. грн для закупівлі «Куросурфу» у пологові. Реалізацію заходів Програми забезпечення препаратами екзогенного сурфактанту «Куросурф» для лікування новонароджених з дихальними розладами поклали на управління охорони здоровя ЛМР.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!