Пологовий будинок у Львові два тижні не прийматиме вагітних. Куди звертатись?

6163 0
З 15 по 29 серпня госпіталізацію вагітних і роділь у міський клінічний пологовий будинок №1 Львова (вул. Мечнікова,8) буде тимчасово призупинено. Це пов'язано з тим, що через зупинку роботи обласного клінічного перинатального центру значно зросло навантаження на інші пологові стаціонари. Відтак, на цей період налагоджено новий порядок надання допомоги вагітним.
Фото: nutricia.ua

Фото: nutricia.ua

"Для проведення комплексних профілактичних заходів з метою попередження спалахів внутрішньо-лікарняної інфекції тимчасово з 15 по 29 серпня 2014 року закриваються акушерські відділення МКПБ№1 м. Львова (вул. Мечнікова, 8). Госпіталізацію вагітних і роділь на цей період буде тимчасово призупинено", – інформує департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації на своїй сторінці у Facebook.

Відтак, на час закриття МКПБ №1 вагітним і роділлям Львівщини надаватимуть медичну допомогу у таких закладах:

  • Львівська обласна клінічна лікарня – пологові відділення, (вул. Некрасова, 4): госпіталізуються вагітні і роділлі з екстрагенітальною патологією (тобто з хворобами серця і судин, органів дихання, нирок, цукровим діабетом, і т.п.), імуноконфліктною вагітністю, загрозою передчасних пологів та передчасними пологами зі Львова і області.
  • Міська клінічна лікарня №3 м. Львова – пологове відділення, (вул. Рапопорта, 8): госпіталізуються вагітні і роділлі, які є мешканками Львова.
  • Пологові стаціонари міст і районів області: госпіталізуються усі вагітні і роділлі з фізіологічним (без ускладнень) перебігом вагітності.

Резервними пологовими стаціонарами для мешканок Львова визначені пологові відділення Пустомитівської, Жовківської, Городоцької ЦРЛ і Новояворівської РЛ. У цих відділеннях окрім основних працівників також будуть працювати лікарі Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Крім того, департамент охорони здоров’я Львівської ОДА рекомендує усім майбутнім матусям-мешканкам районів області, які мають добре самопочуття і вагітність котрих протікає без ускладнень, звертатись за медичною допомогою при народженні дитини у пологові стаціонари за місцем проживання. "У всіх центральних районних лікарнях області в акушерських відділеннях працює кваліфікований медичний персонал, дотримуються правила інфекційного контролю, створені необхідні умови для безпечного народження дитини, «партнерських пологів» та спільного перебування матері з новонародженою дитиною", – йдеться у повідомленні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!