Пологовий на Некрасова у Львові може запрацювати ще цього року

2079 0
Пологове відділення Львівської обласної лікарні на вулиці Некрасова закрили на ремонт у серпні 2017-го.
Фото: Олександр Ганущин

Фото: Олександр Ганущин

Пологовий корпус обласної клінічної лікарні на вул. Некрасова може запрацювати вже у листопаді. На завершення капітального ремонту потрібно понад 3,1 млн грн. Також лікарня просить виділити додаткові кошти для закупівлі дизельного генератора, оскільки готується приймати хворих з коронавірусом. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив генеральний директор Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка.

Читайте також: Чому досі не відкрили пологове відділення Львівської обллікарні

«Для того, щоб завершити роботи у пологовому корпусі, потрібно понад 3 млн 168 тис грн. Ці роботи вже виконані, потрібно заплатити підряднику. Також 3 млн 400 тис грн потрібно на закупівлю меблів, зокрема, багатофункціональних ліжок для породіль та дітей», – каже головний лікар ЛОКЛ.

Крім того, лікарня внесена до переліку ковідних медустанов, тому готується приймати хворих на коронавірус. Для цього потрібно придбати дизельний генератор, вартістю 1,4 млн грн.

Як уточнила Tvoemisto.tv голова профільної комісії Львівської обласної ради Анна Ярмола, на комісії підтримали звернення лікарні про виділення додаткових коштів на завершення робіт у пологовому корпусі та закупівлю генератора, щоб медзаклад міг повністю покрити всі потреби та почав надавати медичну послугу як для породіль, так і для хворих на коронавірус.

Погодити виділення 6,5 млн грн на пологовий корпус та 1,4 млн грн на генератор повинні депутати ЛОР на сесії завтра, 26 жовтня.

«Якщо нам виділять потрібну суму, думаю, пологовий корпус запрацює вже в листопаді. Ми підписуємо акт прийому-виконання будівельних робіт, після чого готуємо корпус до роботи – прибираємо, проводимо змивку, перевіряємо, чи немає інфекції, тоді починаємо приймати перших породіль», – додає Михайло Гичка.

Читайте також: У Львові планують відкрити три приватні пологові. Де вони можуть з'явитися

Нагадаємо, пологове відділення Львівської обласної лікарні на вулиці Некрасова закрили на ремонт у серпні 2017-го. Згодом відкриття оновленого відділення анонсували на квітень 2018-гоУ відділенні проводили капітальний ремонт інженерних мереж 1-го, 3-го і 4-го поверхів. Також мають закупити нове обладнання. Роботи виконує компанія «БМ Комфорт», що перемогла у відповідному тендері з пропозицією 56,9 млн грн.

Раніше у ЛОДА заявляли, що пологовий корпус на Некрасова мав запрацювати ще у травні 2021 року.

Юлія Осим 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!