Польова кухня на Львівському вокзалі частково припинила роботу. Як годуватимуть переселенців

4466 0
Відому «бандерівську зупу» на польовій кухні поки не готуватимуть.

Польова кухня поблизу Головного залізничного вокзалу у Львові, яка готувала їжу для усіх внутрішньо переміщених осіб, частково припиняє свою роботу. Сьогодні, 29 серпня, – останній день, коли переселенці можуть посмакувати гарячими стравами, зокрема бограчем. Від завтра волонтери вже не готуватимуть цю страву.

Як повідомили у стрімі Tvoemisto.tv волонтери, які працюють на польовій кухні від початку повномасштабного вторгнення, тут зварили більше ніж 800 казанів бограчу та нагодували понад мільйон людей, які прибували та зупинялися у Львові.

Читайте також: 1200 порцій за пів години. Як біля Львівського вокзалу працює польова кухня

Спершу готували все, що можна було, та на що вистачало продуктів. Хтось приносив вареники, хтось – овочі, м’ясо, й тоді почали варити виключно бограч, який назвали «бандерівською зупою». Волонтери жартують, що сам Степан Бандера давав цей рецепт.

«На початку міряли не людьми, а казанами – варили 7-8 казанів за добу. Це приблизно 1200 порцій, і люди стояли у чергах. Зараз людей значно менше, розуміємо, що є ті, кого варто годувати. Готуємо тільки для людей ВПО. Наразі вирішили ресурс, який витрачаємо на приготування казана, призупинити. Можливо, коли буде холодно, відновимо роботу», – пояснює волонтер Михайло Коренев.

Щоб приготувати бограч, волонтери витрачають декілька годин, аби страва була справжньою та смачною. Надалі польова кухня продовжує свою роботу, готуватимуть чай, узвар, бутерброди.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv побувало на польовій кухні біля Головного залізничного вокзалу, щоб подивитися, хто і як готує гарячі страви для переміщених осіб, та скуштувати «жидо-бандерівської зупки». Більше читайте у матеріалі

Юлія Осим

Фото та відео Марта Байдака


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!