Польща без дозволів пропускатиме вантажівки з пальним до України

930 0
Нові правила вже набрали чинності, а їхні переваги зможуть використовувати як українські, так і польські перевізники.
Фото: finance.ua

Фото: finance.ua

Україна та Польща домовились про бездозвільний проїзд вантажівок з паливом. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, домовленостей про скасування дозволів для всіх перевізників, що виконують міжнародні перевезення палива досягли спільно Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури і розвитку Польщі.

Читайте також: В мережах АЗС подорожчало паливо

«Ракетні удари росії по нафтопереробних заводах та нафтобазах створили критичну ситуацію на ринку палива. Ціль команди Мінінфраструктури в цих умовах – повна лібералізація міжнародних вантажоперевезень, щоб вирішити дану проблему», – каже міністр.

Нові правила вже набрали чинності, а їхні переваги зможуть використовувати як українські, так і польські перевізники.

Читайте також: Проблему з пальним можна вирішити, – експерт

Для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію шляхом заповнення форми. Заповнити форму потрібно не пізніше, ніж за добу до перетину кордону.

Нагадаємо, шо Міністерство економіки України 5 травня оприлюднило нові граничні ціни на пальне. Зокрема, ціна на бензин «звичайних» марок на АЗС не повинна перевищувати 37,69 грн/л, на ДП – 42,63 грн/л. Поки на автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо відпускають з лімітом у 20 літрів, а автогаз наразі без обмежень. Зокрема у Львові виникли проблеми з бензином та соляркою. Чимало заправок узагалі не продають їх, а на тих, де вони є, великі черги. Заливають по 10-20 літрів в один бак.

Розмову із експертом, директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!