Польща через рекорд заражень закриває кінотеатри та магазини у торгових центрах

7226 0
Нові обмеження почнуть діяти з суботи 7 листопада і триватимуть до 29 листопада.
Фото: Newsmakers.com.ua

Фото: Newsmakers.com.ua

Влада Польщі заявила про запровадження нових обмежень в країні після того, як у середу в країні підтвердили майже 25 тисяч нових випадків зараження коронавірусом, найбільше від початку пандемії, і рекорд смертей – 373 людини за добу.  Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на TVN 24.

Читайте також: Локдаун повертається. Які країни посилюють карантин і вводять комендантську годину

Кінотеатри, театри, галереї та установи культури будуть закриті. Готелі будуть приймати тільки гостей, які перебувають у відрядженні. У торгових центрах будуть закриті більшість магазинів, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки і пункти обслуговування.

У магазинах площею менше ніж 100 квадратних метрів допускатиметься 1 покупець на 10 квадратних метрів, в більших магазинах – 1 покупець на 15 квадратних метрів.

Учні 1-3 класів переходять на онлайн-навчання, водночас для старшокласників дистанційне навчання продовжується до кінця листопада.

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький попередив, що листопад буде найважчим місяцем і закликав громадян залишатися вдома. Він також звернувся до учасників демонстрацій проти обмеження абортів: «Будь ласка, протестуйте, але в мережі».

Читайте також: В Україні хочуть закрити магазини та ресторани на вихідні і ввести умовну «чорну» карантинну зону

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час сьогоднішнього засідання Кабміну заявив, що український уряд не збирається вводити локдаун, що є жорсткою формою карантину, яка обмежує вільне пересування у межах країни. Водночас уряд запровадить жорсткіші обмеження при подальшому погіршенні ситуації. Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов допускає введення в Україні «карантину вихідного дня» у зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!