Польща допоможе Україні відновити аеропорти

1289 0
Варшава може запропонувати Києву експертні консультаційні послуги щодо реалізації інвестицій, пов’язаних з аеропортами.
Фотоскрін із відео аеропорту «Львів»

Фотоскрін із відео аеропорту «Львів»

Польща допоможе Україні відновити аеропорти й розширити залізничне сполучення, інформує Міністерство фондів і регіональної політики Польщі. Про це йшлося під час розмови заступника міністра фондів та регіональної політики країни Марціна Горали з послом України Василем Зваричем, передає Liga.net. 

Польська сторона підтримує постійний контакт з представниками Асоціації аеропортів України та безпосередньо з летовищами. Варшава може запропонувати Києву експертні консультаційні послуги щодо реалізації інвестицій, пов’язаних з аеропортами, а також їх подальшого розвитку.

Читайте також: Президент Ізраїлю сказав, чому вони не відправляють Україні системи ППО

Крім залізничного сполучення Варшава – Київ через Ягодин, польська сторона хоче запропонувати новий маршрут, який з’єднає багато польських та українських міст. Також компанія «Центральний комунікаційний порт» Польщі планує прокласти залізничне сполучення Люблін – Замосць – Белжец до кордону.

«Такий маршрут з українського боку кордону можна протягнути через Раву-Руську до Львова і Києва. А в майбутньому – від Карпат до чорноморських портів в Україні та Румунії», – підкреслив польський урядовець.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС виділить Україні допомогу на 18 млрд євро наступного року.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!