Зі Львова на зберігання до Польщі вивезли картини художника Яцека Мальчевського

1979 0
Їх виставили для огляду у залах Національного музею в Познані.
Фото: monitor.info

Фото: monitor.info

З Львівської картинної галереї вивезли на зберігання до Польщі картини художника Яцека Мальчевського. Їх виставили для огляду у залах Національного музею в Познані. Про це повідомив заступник міністра культури і національної спадщини Польщі Ярослав Селлін, передає «Укрінформ».

За його словами, Польща готова прийняти на зберігання культурні цінності з України на період російсько-української війни. Польська сторона має підготовлені склади у бібліотеках і в архівах музеїв. Польський посадовець зауважив, що зараз українці хочуть переміщувати культурні цінності до безпечніших місць у межах країни. Проте цих місць не так багато, оскільки від російських обстрілів потерпає уся територія України.

Читайте також: Українцям спростили процедуру отримання Карти поляка 

Він відзначив, що його країна від початку повномасштабного вторгнення росії активно допомагає Україні зберігати об’єкти культурної спадщини, зокрема постачаючи матеріали для захисту від вибухів і пожеж пам’ятників, фасадів будинків, костелів, музеїв тощо.

«Ми також допомагаємо українцям робити інвентаризацію знищених культурних об’єктів. Є багато сакральних об’єктів, які знищено. Ми допомагатимемо українцям відбудовувати ці об’єкти, коли війна завершиться», – додав він.

Як раніше повідомляло Польське інформаційне агентство (PAP), в познанському музеї на виставці представлено 34 картин художника Яцека Мальчевського. Вона триватиме попередньо до кінця березня 2023 року. Однак наразі невідомо, скільки часу картини зберігатимуться в Польщі.

Для довідки

Яцек Мальчевський (1854-1929) – польський художник, представник польського символізму. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!