Польща хоче збудувати огорожу на кордоні з Україною та Білоруссю

2582 0
Польща планує збудувати огорожу на кордоні з Білоруссю та Україною довжиною 729 км в рамках боротьби з африканською чумою свиней (АЧС).
Фото: viza.vn.ua

Фото: viza.vn.ua

Про відповідні рекомендації з боку економічного комітету при Раді міністрів Польщі повідомила заступник міністра сільського господарства РП Ева Лех, інформує Укрінформ.

«Наскільки відомо про АЧС, у зараженого дикого кабана хвороба розвивається настільки швидко, що він не здатен швидко пересуватися на великі відстані і тим більше перестрибувати через огорожу», –  зазначила Ева Лех. За її словами, орієнтовна вартість будівництва такої огорожі може становити 100 млн злотих (27 мільйонів доларів). 

Читайте також: Польща змінює правила працевлаштування для українців. 5 фактів

Вірус АЧС з'явився на території Польщі в лютому 2014 року і відтоді у країні зафіксовано 49 спалахів цієї хвороби і 380 випадків АЧС у диких кабанів. Найбільше випадків зафіксовано в Люблінському, Підляському та Мазовецькому воєводствах поблизу кордону з Білоруссю.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!