Польща може депортувати українців, які пікетують кордон на Львівщині

10139 0
Польща вимагає надати інформацію про мітингувальників, які блокують кордон на Львівщині.
Фото: Волинь Online

Фото: Волинь Online

Польща погрожує запровадити санкції щодо українців, котрі протестують поблизу кордону на Львівщині. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

«Мали неприємну ситуацію, коли мітингувальники не пропустили двох польських дипломатів. Тож зараз компетентні органи Польщі просять надати інформацію щодо осіб, які беруть участь у цих заходах, аби при спробі перетину депортувати та анулювати карту поляка, якщо таку видавалали», – повідомив Левко Прокіпчук.

Він також повідомив про бійку між мітингувальниками та водіями. Додамо, що наразі розблокували пункти пропуску у Раві-Руській, Угринові, Грушеві та Смільниці. У Шегинях та Краковці почали частково пропускати транспорт.

Нагадаємо, власники авто на єврономерах із 25 листопада блокують пункти пропуску на кордоні з Польщею. Вони вимагають скасувати закони про розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією. Раніше «євробляхи» блокували магістральні дороги України, зокрема на Львівщині перекривали трасу Київ – Чоп. У ГУ Нацполіції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального Кодексу України. Крім цього, правоохоронці закликають мешканців області звертатися із заявами щодо матеріальної чи моральної шкоди, якої вони зазнали внаслідок обмеження руху на прикордонних переходах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!