Польща на кордоні відкриває пункти прийому для біженців з України

4670 0
Такі пункти відкрито біля восьми автомобільних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні на польському боці.
Фото: Straz_Graniczna/Twitter

Фото: Straz_Graniczna/Twitter

Польський уряд обіцяє допомогу біженцям з України. Біля пунктів пропуску на польському боці кордону відкрили низку  прийомних пунктів для громадян України, що втікають від російської агресії. Такі пункти відкрито біля восьми автомобільних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні на польському боці – Шегині-Медика, Краковець-Корчова, Рава-Руська-Гребенне, Устилуг-Зосин, Грушів-Будомєж, Смільниця-Кросьцєнко, Угринів-Долгобичів, Ягодин-Дорогуськ.

Прикордонна Варта РП обіцяє, що усіх громадян України, що втікають від агресії Росії, впустять до Польщі. В’їхати до Польщі можна буде на підставі тих самих документів, що й раніше – біометричного паспорту (безвізового режиму), паспорта з польською національною візою або паспорта з візою, виданою іншими державами Шенгену. Крім того, у пункті пропуску можна подавати заяву про надання статусу особи, що потребує міжнародного (додаткового) захисту у Польщі, і це вважатиметься достатньою підставою для в’їзду. У четвер, 24 лютого, такі заяви подали лише 15 осіб, більшість же скористались іншими підставами для в’їзду.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

Тим українцям, яким немає де зупинитись у Польщі, треба звернутись до прийомних пунктів, де їх поінформують, де вони можуть зупинитись. Там обіцяють теж гарячу їжу та базову медичну допомогу. Адреси прийомних пунктів можна прочитати тут.

Польські медіа інформують також про багатокілометрові черги перед пунктами пропуску на українському боці. Час очікування у чергах на в’їзд до Польщі може становити навіть близько доби. Вокзал у Перемишлі теж перетворився на фактичний пункт прийому біженців, але міcцева влада працює над їхнім розміщенням у інших місцях і оголосила збір коштів і речей для них.

Нагадаємо, що віднині в’їхати у Польщу з України можна без обов’язкового карантину (самоізоляції) і без негативного тесту на коронавірус. Окрім цього, Укрзалізниця призначає додаткові поїзди сполученням Львів – Держкордон (Медика) – Львів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!