Польща надасть українським перевізникам ще 5 тисяч дозволів на перевезення товарів

1551 0
Перемовини з Польщею триватимуть, аби до кінця року отримати 200 тисяч дозволів.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Мінінфраструктури України домовилося з польським урядом про видачу українським перевізникам додаткових 5 тисяч дозволів на перевезення товарів до Польщі у листопаді 2019 року. Про це повідомляє Мінінфраструктури.

Раніше українські перевізники вже отримали ще 5 тисяч польських дозволів та 10 000 дозволів з попереднього обміну дозволами на 2020 рік для використання в 2019 році. 

Торік Польща надала Україні меншу кількість дозволів для перевезень, аніж зазвичай: зі 260 тисяч дозволів українська квота на перевезення товарів скоротилася до 160 тисяч. Перемовини з Польщею триватимуть, аби до кінця року отримати 200 тисяч дозволів.

Через недостатню кількість виданих польською владою дозволів у вересні перевізники неодноразово перекривали міжнародні траси на Львівщині та об’їзну Львова. Вони пояснювали це тим, що їх штрафують за невчасну доставку. 

Нагадаємо, 21 серпня ДБР та СБУ провели обшуки і приміщенні «Укртрансбезпеки» та у пункті видачі дозволів у Винниках і з’ясували, що службовці управління налагодили корупційну схему розподілу дозволів та створили штучний дефіцит дозвільних документів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!