Польща посилює контроль за авто, які перетинають кордон з боку України. Оновлено

15113 3
Польська влада повідомила про посилення контролю за транспортом, який перетинає кордон із боку України.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

Зростання черг на польсько-українському кордоні викликане, зокрема, необхідністю перетину кордону раз на 5 днів українцями, які є власниками автомобілів із польською реєстрацією. Про це інформує видання Аutoconsulting із посиланням на міністерство фінансів Польщі.

Читайте також: Як водієві отримати індивідуальний номерний знак. Інструкція

"Упродовж останніх місяців зросли черги на польсько-українському кордоні, що викликано, зокрема, використанням громадянами України прогалин в податковому кодексі, пов'язаному з імпортом автомобілів з ЄС в Україну. На підставі українських норм права, громадяни України, які володіють зареєстрованими в Польщі автомобілями, зобов'язані перетинати кордон раз в п'ять днів. Беручи до уваги масштаби цього явища (кількість перетині кордону такого типу автомобілями становить 4,5 млн разів протягом року), це впливає на прикордонний рух і час очікування на кордоні", – йдеться у повідомленні.
 
У мінфіні Польщі також поінформували про посилення контролю з польської сторони. Його метою буде виявлення податкових порушень, безпечного обігу товарів на кордоні, виявлення порушень законодавства у зв'язку зі спробами перевезення елементів, що становлять загрозу для безпеки країни (зброя, амуніція, вибухівка, психотропні речовини і хімічні препарати), порушення законодавства щодо обігу товарів і технологій стратегічного значення.
 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
23 Травня, 2017 21:35
Йосип Чому українські ченовникі не ро[***] так щоб люди могли на Україні за такіж гроші взяти цей автомобіль
23 Травня, 2017 12:44
Мар'яна А де інформація про обмеження?
23 Травня, 2017 11:17
олег не новина а якийсь брєд! де в тексті новини написано шо будуть обмеження? Автор - йдіть вчіться! Сідайте 2!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!