Польща планує перепродати Україні 1,2 млн доз вакцин AstraZeneca проти коронавірусу

1134 0
Євро комісія допомагає вирішити контракті формальності, втім нині не відомо, коли Україна отримає цю вакцину.
Фото: freepik

Фото: freepik

Польща планує перепродати Україні 1,2 мільйона доз вакцин AstraZeneca проти коронавірусу. Євро комісія готова допомогти із доставкою вакцини, про це сьогодні повідомив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Читайте також: Львів'яни зможуть записатися в чергу на вакцинацію від covid-19 через «Дію»

Він зазначив, що закупівельна угода ЄС дозволяє перепродати ці вакцини на неприбутковій основі. Зараз Комісія допомагає обговорювати умови контрактів і транспортування цих вакцин із Польщі в Україну відповідно до механізму цивільного захисту ЄС, інформує DW.

«Єврокомісія підтримує Польщу в перепродажі 1,2 мільйона вакцин AstraZeneca Україні. Контракти на закупівлю вакцини, підписані ЄС, дозволяють перепродаж без отримання жодного прибутку», – повідомив Валдіс Домбровскіс.

Коли ці дози вакцини зможуть надійти в Україну, він не уточнив. За його словами, Україна отримає в рамках міжнародної ініціативи COVAX 117 тисяч доз вакцини BioNTech/Pfizer вже у лютому, а також від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca у першому півріччі 2021.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від Covid-19. Під час державної вакцинації проти коронавірусу українці, швидше за все, не зможуть обирати, якою саме вакциною їм робитимуть щеплення. Урядовці заявляли, що Україна може отримати перші дози вакцини від коронавірусу в лютому-березні 2021 року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!