Польща планує виділити 40 млн злотих на ремонт колії Перемишль – Нижанковичі

2574 0
Відновити залізничне сполучення між прикордонними Нижанковичами та Перемишлем намагаються вже три роки.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Польща має намір виділити 40 мільйонів злотих на реконструкцію польської частини залізничної гілки Нижанковичі – Перемишль. Таке рішення прийняли під час зустрічі української та польскої делегації у Ряшеві, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Читайте також: На кордоні з Польщею планують побудувати чотири пункти пропуску

За результатами зустрічі також підписали протокол намірів щодо розвитку технічних умов для пасажирських перевезень та проведення додаткового аналізу для відновлення міжнародного потяга Нижанковичі – Перемишль.

Додамо, що раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомляв, що залізничне сполучення між Перемишлем та Нижанковичами через Мальховіце планують запустити у 2019 році.

Читайте також: Потопити «човників». Репортаж із черги на пункті пропуску в Шегинях

Нагадаємо, громадська організація «Linia 102» в Україні та Польщі вже декілька років намагається відновити сполучення між прикордонними Нижанковичами та Перемишлем. За попередніми підрахунками, аби відновити цю ділянку з українського боку кордону необхідно щонайменше 100 млн гривень на першочергові роботи, завдяки яким на початках через кордон можна буде запустити рейкові автобуси. Їхня вартість становить ще приблизно 30 млн гривень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!