Польща поновлює видачу віз і замість агресії РФ уроки з Усиком. Головне за ніч і минулу добу

3593 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Волинь24

Фото: Волинь24

Українські заробітчани. В Україні з 4 травня польські консульські установи поновлюють видачу віз. У початковий період видаватимуть лише візи для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт.

«У зв’язку із цим від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat», – йдеться у повідомленні на сайті Республіки Польща.

Зазначається, що прийом заявників з іншою метою, ніж отримання робочої візи з вищеперерахованих категорій, відбуватися не буде.

Читайте також: На Львівщині перевищений середній показник летальності від коронавірусу

А в уряді продовжується епопея з українськими заробітчанами. Повідомляється, що офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції розпочав роботу щодо перемовин з європейськими країнами, а віцепрем’єр-міністр Вадим Пристайко навіть вже провів низку телефонних розмов з урядовцями країн ЄС (у повідомленні на Фейсбук розмістили фото Пристайка, який розмовляє по телефону).

Коронавірус – Львів – Київ. Від коронавірусу помер 70-річний львів’янин. Він перебував на лікуванні у лікарні швидкої медичної допомоги, був переведений з 8-ої лікарні. Чоловік мав двобічну пневмонію, інфаркт міокарда. Помер 27 квітня, а позитивний результат ПЛР прийшов посмертно, 29 квітня.

На Львівщині за добу у 25 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 430. Вилікувалося – 77 осіб, померло 14 осіб.

У Львові будуть стежити за тим, щоб на ринках Львова не було жодної городини з Давидова, де напередодні підтвердили 20 випадків коронавірусу у восьми епідосередках.

Читайте також: Депутати попередньо частково звільнили від податків медиків та ФОПів

Загалом в Україні за добу 540 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 10406 пацієнтів. Зростає позитивне співвідношення тих, хто одужав – 1238, над померлими від COVID-19 – 261 особи. Антилідери незмінні: Чернівецька область (1571), місто Київ (1401), Івано-Франківська (862), Тернопільська (779) області.

Черкаси послаблюють карантин. Влада Черкас, незважаючи на всеукраїнський карантин, з 1 травня пом’якшила його для частини підприємців міста.

Зокрема, виконком Черкаської міськради дозволив відновити роботу: магазинам з продажу непродовольчих товарів, в тому числі будівельних матеріалів, електро-, канцелярських товарів, квітів, книжок та меблів. А також різноманітних майстерень, перукарень та салонів краси, ритуальних послуг, проєктним організаціям, ринкам, літнім майданчикам ресторанів, об’єктам спортивної інфраструктури.

Італія – Велика Британія – Німеччина. В Італії за добу одужало вдвічі більше людей, ніж захворіло – відповідно, 4693 проти 1872 осіб.

Читайте також: Кабінет освідування водіїв запрацює у Львові у травні

А Велика Британія випередила Францію за кількістю заражень COVID-19. Зокрема, за час пандемії у Франції захворіли 167 178 осіб (24 376 померло). В той же час в Англії уже зафіксовано 171 253 випадки (26 771 людина померла).

В Німеччині від коронавірусу вже видужали 75% хворих. Зокрема, діагностовано 163 009 випадків хвороби, 123 501 пацієнт вже одужав, 6623 померли.

Станом на 1 травня в РФ діагностовано 106 498 випадків хвороби, 11 619 людей вже одужали, 1073 померли. За останню добу в Росії на коронавірус захворіло понад 7000 осіб. Серед них прем’єр РФ Мішустін.

Уроки з Усиком. «Всеукраїнська школа онлайн» замість уроку із темою «Російська агресія проти України» показала урок із боксером Усиком про науково-технологічну революцію.

Читайте також: Через коронавірус у Львові перенесли VІІ сесію Патріаршого (Всецерковного) собору УГКЦ

Зокрема, у розкладі для 11 класу на сайті Міністерства освіти і науки вказано, що в рамках предмету «Всесвітня історія» буде викладено тему «Агресія Росії проти України у 2014 році. Російсько-українська війна». Утім, на офіційному каналі Міністерства освіти і науки в Ютуб замість оголошеного уроку вийшов інший – про науково-технологічну революцію, відзнятий за участю боксера Усика.

Серед інших новин: у селі Ілів Миколаївського району селяни самі затримали палія сухої трави, львів’ян запрошують до онлайн-молитви перед чудотворною іконою Богородиці, а на Сихові у Львові квітнуть сакури. Життя триває. Попереду кілька вихідних, тож проведіть їх з користю. Гарного Вам дня!


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!