Польща послаблює коронавірусні обмеження

1502 0
Через тиждень в країні частково відновлять роботу кінотеатрів, театрів, спортивних майданчиків, а також гірськолижних трас.

Польща частково відновлює роботу кінотеатрів, театрів, спортивних майданчиків, а також відкриває гірськолижні траси з 12 лютого, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

За словами прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, рішення було прийнято, незважаючи на все ще тривожну ситуацію з коронавірусом.

«Ми спостерігаємо стабілізацію протягом багатьох тижнів, і маємо кращу ситуацію, коли мова йде про рівень заповненості лікарень. Кількість смертей все ще викликає занепокоєння, тому сьогодні можемо говорити лише про неміцну стабілізацію», – каже Матеуш Моравецький.

Згідно з новими правилами, готелі, кінотеатри та театри відчиняться з 50-відсотковою потужністю та під суворим санітарним режимом з 12 лютого. Спорт на свіжому повітрі також буде дозволений з наступної п’ятниці.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн

Раніше уряд повернув очне навчання для молодших класів, а на початку цього тижня відкрив торгові центри, музеї та картинні галереї, хоча і обмежив кількість людей у них.

Матеуш Моравецький припустив, що третя хвиля може не вразити Польщу так, як це сталося у Британії чи Португалії, де більш заразний штам вірусу спричинив хаос.

«Ми не можемо виключати, що деякі відгомони третьої хвилі досягнуть Польщі», – сказав Матеуш Моравецький.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!