Польща поставить в Україну 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca, хоча ЄС відмовилася її купувати

1793 0
Варшава планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну у травні-червні.
Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Фото: Maksim Goncharenok/Pexels

Польща не відмовляється від свого зобов’язання поставити в Україну 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca попри те, що ЄС поки що вирішив не продовжувати контракт на постачання вакцини цього виробника. Про це повідимили Укрінформу у відповіді МОЗ Польщі на запит.

Як зауважили у польському міністерстві, ЄС вирішив не замовляти вакцину проти Covid-19 у AstraZeneca з квоти так званих додаткових доз, що передбачала угода, але не скасував вже зроблених замовлень. Це означає, що контракт на вже діючі замовлення реалізується, і цю вакцину концерн AstraZeneca має поставити замовнику.

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

«Таким чином, ведеться робота щодо перепродажу Україні вакцини AstraZeneca, польська сторона не має наміру відмовлятися від цього процесу», – повідомили у МОЗ Польщі.

Водночас, у Варшаві зауважили, що затримка з постачанням вакцини AstraZeneca за вже виконаними замовленнями «становить проблему для процесу перепродажу».

Нагадаємо, що Варшава планує поставити 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca в Україну у травні-червні. Як зазначалося, призначений Україні обсяг вакцини AstraZeneca є фіксованим, він не враховується у польському документообігу і є надлишковим для Польщі. Польща також не розглядає можливості збільшення обсягів закупівлі вакцини AstraZeneca чи вакцини інших виробників, яку передадуть Україні.

Читайте також: Італія запроваджує Сovid-паспорти у другій половині травня

Окрім цього, єврокомісар з питань внутрішнього ринку Т'єррі Бретон 9 травня заявив, що ЄС не продовжив замовлення від AstraZeneca, але не виключив, що угоду пізніше можуть продовжити.

Нагадаємо, що МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації та Національною службою здоров'я опрацьовують впровадження Covid-сертифікатів – це робоча назва внутрішнього документа, який міститиме дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від коронавірусу. Детальніше про це читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!