Польща посилює карантинні обмеження і правила в’їзду в країну

2280 0
Клуби, дискотеки, танцювальні зали закривають. Початкова і середня школа переходить на дистанційне навчання.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Через новий спалах пандемії коронавірусу, у тому числі поширення штаму «Омікрон», уряд Польщі анонсував посилення карантинних обмежень в країні. Вони почнуть діяти з наступного тижня. Про це повідомляє Міністерство здоров’я Польщі.

Зокрема, із 15 грудня для українців, які прибувають до Польщі, потрібно перед прильотом отримати негативний тест на коронавірус. Зробити його можна не пізніше, ніж за 24 години до поїздки.  

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Також з наступного тижня робота громадського транспорту дозволена буде лише з заповненням місць на 75%, а ресторанів і готелів – на 30%. Заклади можуть перевищувати ці обмеження лише з винятком для вакцинованих гостей. Ці ж правила поширюватимуться на театри, кінотеатри, спортивні заклади і церкви.

Клуби, дискотеки, танцювальні зали закривають. 

У новорічні дні, з 31 грудня по 1 січня, у будь-яких закритих приміщеннях не можна буде збирати понад 100 людей. Члени родини, які проживають разом з людиною, в якої підтвердили коронавірус, повинні здати тест, незалежно від того – вони вакциновані чи ні.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

Початкова і середня школа з 20 грудня до 9 січня переходить на дистанційне навчання.

Із 1 березня уряд також впроваджує обов’язкові щеплення від коронавірусу для медиків, учителів та силовиків.

Нагадаємо, що Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для тих, хто повернувся з країн, де стрімко поширюється «Омікрон». Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. Тепер люди, які понад 7 днів перебували на території вказаних країн протягом останніх двох тижнів, повинні будуть піти на самоізоляцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!