Польща продовжила закриття кордонів на ще 20 днів

8462 0
Для поляків, які працюють за кордоном і захочуть повернутись, обов'язковим буде карантин.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський повідомив, що уряд Польщі ухвалив рішення про продовження закриття кордонів до 13 квітня, передає Укрінформ.

Нагадаємо, 15 березня Польща закрила свої кордони на 10 днів. Дію заборони на в'їзд продовжили згідно є європейськими нормативними документами.

Читайте також: Бізнес попереджає, що наслідки зупинки економіки можуть бути гірші за пандемію

Як пише польське видання Money.pl, перетнути польський кордон після продовження заборони зможуть лише громадяни Польщі, іноземці, які є подружжям або дітьми громадян Польщі, люди, які мають карту поляка, а також дипломати і члени їхніх родин.

За словами Маріуша Камінського, закриття кордонів не розповсюджується на рух товарів через польський кордон.

Запроваджуються також певні обмеження для громадян Польщі, які працюють за кордоном і регулярно перетинають кордон. Так, від п’ятниці, 27 березня, вони після кожного перетину кордону змушені будуть проходити 14-денний карантин. Тож до цього часу вони мають вирішити, по який бік кордону залишатись.

Читайте також: Уряд дозволив примусово госпіталізовувати людей із симптомами коронавірусу

За останньою інформацією, кількість заражених коронавірусом в Польщі зросла до 957 осіб, померли 13 осіб.

Нагадаємо, сьогодні, 25 березня, український прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця тижня уряд ухвалить рішення про повне закриття українських кордонів для пасажирських перевезень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!