Польща скасовує масковий режим та дозволяє масові заходи

17757 0
Однак уряд рекомендує носити маски тоді, коли важко дотримуватися дистанції.
Фото: AP

Фото: AP

Із 30 травня в Польщі скасовують обов'язковий масковий режим та дозволяють масові зібрання до 150 людей із дотриманням дистанції. Про це повідомляє місцеве видання Onet.

Читайте також: FlixBus відновлює рейси з Медики до міст Польщі, Німеччини та Нідерландів

Однак уряд рекомендує носити маски тоді, коли важко дотримуватися дистанції. 30 травня також скасовують обмеження на кількість відвідувачів у магазинах, ресторанах і церквах, дозволяють проводити концерти та масові зібрання просто неба для не більш, ніж 150 людей. Водночас клуби ще будуть закриті.

Із 6 червня у країні дозволяють працювати театрам і кінотеатрам, але зали можуть бути наповнені лише на половину. Також можна відкрити спортзали, організовувати ярмарки та проводити весілля для не більш, ніж 150 людей. До того ж гостям не обов'язково носити маски.

Попри послаблення, уряд Польщі закликає дотримуватися дистанції одне від одного не менш, ніж 2 метри.

Читайте також: Польща планує відкрити кордони з 15 червня

Нагадаємо, 21 травня у Польщі дозволили сезонним працівникам перебувати у Польщі без карантину, а іноземні студенти, які навчаються у Польщі, зокрема і з України, відтепер зможуть в’їжджати до країни під час коронавірусного карантину. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!