Польща скоротила видачу довгострокових віз

2673 0
Польські консульства в Україні на третину зменшили видачу довгострокових шенгенських віз терміном від 1 до 5 років.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

За перші три місяці цього року українці отримали близько 40 тисяч таких віз у порівнянні з майже 60 тисячами за перший квартал минулого року.

При цьому найбільше зменшилася кількість виданих українцям дворічних шенгенських віз - до 34,5 тисяч з 50,5 тисяч у минулому році. 70% виданих Польщею шенгенських віз українцям для короткострокових поїздок в туристичних або бізнес-цілях, були багаторазового в'їзду.

МЗС Польщі також зазначає, що в першому кварталі понад 10 тисяч українців отримали бізнес-візи і майже 40 тисяч – для роботи.

Польща традиційно видає українцям найбільше віз серед усіх держав Шенгенської зони, до якої вона приєдналася наприкінці 2007 року.

Разом з тим, Польща вдвічі збільшила видачу національних віз для українців. У першому кварталі поточного року видала українцям 99,6 тисяч національних віз, що на 53 тисячі більше, ніж за перші три місяці 2014 року.

Джерело: УНІАН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!