Польща ускладнила працевлаштування для росіян

1215 0
Тепер потрібен документ, який видають органи центру зайнятості, без якого роботодавець не може взяти на роботу іноземця.

Влада Польщі вирішила скасувати полегшений доступ росіян до польського ринку праці у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну, а також зростанням ризику міграції з рф.

Джерело: «РАР» з посиланням на міністерку з питань сім'ї та соціальної політики Польщі Марлену Малаг

«Підприємці, якщо вони хочуть працевлаштовувати громадян росії на підставі дозволу на працевлаштування, вже не звільняються, як раніше, від проходження тесту ринку праці», – пояснила польська міністерка.

Йдеться про документ, який видають органи центру зайнятості, без якого роботодавець не може взяти на роботу іноземця.

Раніше для найму громадянина рф на роботу в Польщі можна було прискореною процедурою декларування, яка дозволяє легалізувати працевлаштування в Польщі протягом 7 днів. Проста процедура працевлаштування дозволяла роботодавцям уникати перевірок, пов'язаних із необхідністю насамперед шукати працівників серед польських безробітних. Тепер нею можуть скористатися лише громадяни Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Для запровадження змін Польщі ще потрібно внести зміни до двох нормативно-правових актів про сезонну роботу й регулювання видачі дозволів на застосування праці іноземців.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!