Польща відкрила кордон для українських туристів

8381 0
В’їзд українцям до Польщі дозволено від сьогодні, 9 вересня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Польща відкрила кордони для в’їзду українців, в тому числі з метою туризму. Про це йдеться у розпорядженні міністра внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща. 

Проте громадяни України, які прибувають до сусідньої країни, мають пройти 10-денну ізоляцію. У разі пред’явлення негативного тесту термін самоізоляції скорочується до 7 днів. Карантин завершується при наявності негативного результату тесту в телеінформаційній системі.

Також в’їзд дозволений дітям, які перетинають зовнішній кордон ЄС на в’їзд до Польщі.

Як повідомив на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, від проходження карантину звільняються:

  • вакциновані від COVID-19 (при наявності англомовного/польськомовного документального підтвердження повного курсу вакцинації вакциною, зареєстрованої в ЄС – Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson & Jonson);
  • ті, хто перехворіли на COVID-19 (при наявності документального підтвердження);
  • водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і автотранспортних засобів, студенти, дипломати, медики, журналісти та інші категорії.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!