Польща закрила в’їзд для росіян повітрям і морем

2089 0
Заборона діятиме до особливого розпорядження уряду Польщі.

Польща заборонила громадянам російської федерації в'їзд на територію країни через повітряні та морські пункти пропуску. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Як зазначають в ДПСУ, у середині вересня Польща, Литва, Латвія та Естонія заборонили росіянам в’їзд наземним транспортом через зовнішній кордон з економічною, спортивною, туристичною або культурною метою. На підставі цього рішення було відмовлено у в'їзді 54 росіянам.

Читайте також: До Фінляндії за минулі вихідні прибула рекордна кількість росіян

Відтак, заборона була запроваджена 19 вересня міністром внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріушем Каміньським та діятиме до особливого розпорядження уряду. Тепер в’їхати до країни можна буде лише тим, хто робить це з гуманітарною метою, а також дисидентам, членам дипломатичних місій, тим, хто має дозвіл на постійне проживання, або бере участь у перевезенні товарів.

Решта росіян, які планували в’їхати до країни з туристичною, діловою або культурною метою, потрапити до Польщі не зможуть.

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з рф. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим. Окрім того, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян росії з шенгенськими візами. 

Також на тлі оголошення владіміром путіним часткової мобілізації у рф Латвія заявила, що не видаватиме гуманітарні візи росіянам-ухилянтам.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!