Польща закриває гірськолижні курорти та готелі через коронавірус

1248 0
Також у Польщі до 17 січня призупинять роботу торгові центри, а у новорічну ніч заборонять вільне пересування.
Фото: Wseetheworld.topp-content

Фото: Wseetheworld.topp-content

Від сьогодні, 28 грудня, на території Польщі запроваджують додаткові карантинні обмеження, які діятимуть до 17 січня 2021 року.

Читайте також: Від завтра Польща змінює режим в'їзду для українців. Про що йдеться 

Як повідомляє Посольство України у Республіці Польща, йдеться про такі посилення карантину:

  1. Встановлено заборону на вільне переміщення осіб у новорічну ніч: з 19:00 31 грудня 2020 року до 6:00 1 січня 2021 року. Обмеження не стосується осіб, які виконуватимуть службові обов’язки.
  2. Призупинено роботу торгових центрів. Обмеження не стосується продуктових магазинів, газетних кіосків, аптек і магазинів засобів гігієни та побутової хімії, перукарень та косметичних салонів, великих меблевих магазинів, що функціонують в окремих приміщеннях.
  3. Призупинено обслуговування в готелях. Обмеження не стосується обслуговування працівників державних служб, медиків, пацієнтів спеціалізованих лікарень, представників COS (спортсмени). 
  4. Призупинено функціонування інфраструктури гірськолижних трас.
  5. Доступ до спортивної інфраструктури дозволено лише для осіб, які займаються професійним спортом.
  6. Встановлено 10-денний карантин для осіб, які в’їжджають до Польщі організованим транспортом.
  7. Продовжено заборону на самостійне переміщення осіб, які не досягли 16-річного віку (з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 16:00).
  8. Продовжено заборону проїзду у громадському транспорті у кількості, що перевищує 50% сидячих місць, або 30% усіх місць.
  9. Продовжено обмеження на одночасне перебування у релігійних спорудах осіб, у кількості, що перевищує 1 особу/ 15м².
  10. Продовжено обмеження на проведення громадських заходів, кількість не пов’язаних родинними зв’язками учасників яких перевищує 5 осіб.
  11. Продовжено обмеження на функціонування спортзалів, фітнес-клубів, аквапарків.
  12. Продовжено обмеження щодо одночасного перебування у магазині кількості осіб, яка перевищує 1 особу/ 15м².
  13. Продовжено встановлений час обслуговування осіб літнього віку – 10:00-12:00.
  14. Продовжено обмеження на функціонування закладів громадського харчування. Можливоа реалізація замовлень лише з доставкою.

Нагадаємо, що від сьогодні, 28 грудня, у Польщі почали діяти нові правила в'їзду для громадян України на територію країни. Детальніше читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!