Польська поліція п’ять місяців таємно займалася розмінуванням Київської області

739 0
Польські фахівці знешкодили 2 тисячі небезпечних предметів
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Упродовж п’яти місяців 98 польських поліцейських брали участь у надсекретній місії в Україні — вони займалися розмінуванням територій, звільнених від російських окупантів. Про це повідомляє Wirtualna Polska.
 
За даними видання, місія розпочалася після звернення українців до членів групи ATLAS — поліцейської оперативної групи, яка об'єднує спеціальні антитерористичні підрозділи ЄС.
 
Запит стосувався відправлення піротехніків до України для розмінування територій. Йшлося про місця, звідки вигнали окупантів.
 
«В українській армії не вистачає саперів, щоби боротися з цим у достатньому масштабі. Не можуть цього зробити і військові сапери з країн НАТО, тому що Росія це сприйме як провокацію», — сказано в матеріалі.
 
Єдиним варіантом було відправити поліцейську місію.
 
Загалом поляки вивезли 2 тисячі небезпечних предметів.
 
На околицях Києва польські піротехніки знешкодили пастки, залишені російськими окупантами в будинках. Також вони знешкодили залишки розбомблених складів зброї, які мали бути використані РФ під час штурму української столиці.
 
«За майже п’ять місяців служби ніхто з польських поліцейських не постраждав. В останні тижні Головне управління поліції ухвалило рішення про припинення місії. На це вплинули, зокрема, розвіддані про запланований наступ Росії», — пише видання.
 
Нагадаємо, роботи з розмінування на Київщині тривають. Військові адміністрації Києва та області регулярно попереджають громадян про планові підриви вибухонебезпечних предметів.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!