Польська залізниця спростила правила безкоштовного проїзду для українців

1996 0
Оформити безоплатний проїзд в Польщі можна з допомогою квитка на поїзд від «Укрзалізниці».
Фото: Україна Live

Фото: Україна Live

Польська залізниця спростила правила безкоштовного проїзду українців потягами на території Польщі. Відтепер громадяни нашої держави, які не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на поїзд від «Укрзалізниці», оформлений в Україні для проїзду в Польщу, можуть надавати його для оформлення безоплатних проїзних документів територією Польщі. Про це повідомляють на Telegram-каналі Укрзалізниці.

«Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу – він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, але й надалі», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Країни Балтії відмовилися від російського газу

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються такими як раніше. Скористатися можливістю безкоштовного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон після 24 лютого, та належать до груп:

  • діти до 18 років;
  • жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки віж 18 до 60 років з інвалідністю.

 

Посадка в поїзди відбувається за заздалегідь отриманими в касі безкоштовними квитками, які видаються за умови закордонного паспорта громадянина України або проїзного документа від «Укрзалізниці» на поїзд до Польщі або Повідомлення про присвоєння номеру PESEL разом з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Читайте також: Близько 40 онкохворих діток зі Львова доправили на лікування до Польщі

Громадянам з інвалідністю також треба показати документи, що підтверджують їхню інвалідність (українські – також підходять). Громадяни, інвалідність яких помітна, можуть не надавати відповідні документи.

Перевозити багаж та тварин громадяни України можуть безплатно. Із Польщі українці також можуть безплатно виїхати далі за кордон, дотримуючись тих самих правил (безплатні квитки доступні в міжнародних касах).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!