Польське консульство у Львові сьогодні не працює

5575 0
Коли відомство відновить роботу, наразі невідомо.
Фото: polska.org.ua

Фото: polska.org.ua

Інформацію про те, що консульство не працюватиме і сьогодні, журналістам Тvoemisto.tv підтвердили у відомстві. Коли роботу відновлять, поки що невідомо.

Раніше у МЗС Республіки Польща підтвердили факт обстрілу Генерального Консульства Польщі у Луцьку, а польське посольство в Україні відразу направило відповідну дипломатичну ноту в МЗС України, йдеться на сторінці відомства у Facebook. 

МЗС Польщі у зв’язку з подіями викликало посла України в Польщі Андрія Дещицю. 

В ході розмови віце-міністр закордонних справ Я. Дзєдзічак повідомив, що до часу, поки очікування польської сторони не будуть виконані, усі польські консульські установи в Україні будуть зачинені, - йдеться у заяві МЗС Польщі.

Як зазначається, на зустрічі Дзєдзічак наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі дії з метою виявлення і покарання виконавців обстрілу Генерального консульства Польщі в Луцьку, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території держави.

Водночас держсекретар наголосив, що консули і надалі надаватимуть необхідну допомогу громадянам Польщі.

Читайте також: Консульство Польщі у Львові змінило правила запису на отримання шенгенської візи

Нагадаємо, 29-го березня, не працювали Генеральні консульства Республіки Польща у Києві, Харкові, Одесі, Вінниці, Львові та Луцьку. Роботу відомств тимчасово припинили після обстрілу консульства у Луцьку.

Додамо, уночі 29-го березня невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку, яке розташоване на вулиці Дубнівській, 22б. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!