Польські дослідники хочуть провести розкопки на закинутому львівському кладовищі

1696 0
Листів із проханнями про розкопки від Польщі місто не отримувало.
фото: Рятувальна археологічна служба

фото: Рятувальна археологічна служба

Працівники польського Інституту національної пам’яті розпочинають пошукові роботи на території закритого цвинтаря на Збоїщах. Про це повідомили в Твіттері Бюро пошуків та ідентифікації Інституту національної пам’яті Польщі.

Польські дослідники будуть працювати разом із українськими колегами. Їхня мета – визначити, чи є на старому цвинтарі масове поховання польських солдатів, які загинули у вересні 1939 року.

Читайте також: Площу Ринок спланували не поляки. Як у Львові археологи розвінчують міфи

Натомість, як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, міська рада поки що листів із проханнями про розкопки не отримувала. Ані голова Шевченківської районної адміністрації, ані керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко теж такої інформації не мають. Якщо ж такі звернення будуть, то їх розглядатимуть.

Водночам у Бюро додають, що це місце є одним з декількох, включених в заявку, подану українській владі Інститутом національної пам’яті.

Нагадаємо, що раніше віцедиректорка Бюро пошуків та ідентифікації ІНП Польщі Анна Шельонґ повідомляла про те, що в листопаді цього року планують провести оглядові роботи у Збоїщах.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!