Польські консульства в Україні поновлюють видачу віз

8133 0
Заявники, які зареєструються у системі e-konsulat, повинні будуть дотримуватись низки правил.

В Україні з 4 травня польські консульські установи поновлюють видачу віз. У початковий період видаватимуть лише візи для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт. Про це повідомляє сайт Республіки Польща.

«У початковий період прийматимуться лише документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень. У зв'язку із цим від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В уряді хочуть, щоб заробітчани, які повернулись через пандемію, залишились в Україні

Окрім того зазначають, що прийом заявників з іншою метою, ніж отримання робочої візи з вищеперерахованих категорій, навіть за умови актуальної реєстрації та наявності всіх необхідних документів, відбуватися не буде.

Заявники, які зареєструються у системі e-konsulat, повинні дотримуватись низки правил:

- для обмеження кількості осіб, які очікують під консульством, потрібно приходити лише у визначену годину;

- роздрукувати всі сторінки анкети, в тому числі й сторінку на якій вказана дата і година прийому в консульстві;

- підготувати всі необхідні документи;

- очікуючи під консульством у черзі, слід дотримуватись дистанції мінімум 1,5 м від інших осіб;

- вхід у консульство можливий лише у масці, яка прикриває ніс та рот, а також у одноразових рукавичках;

- входячи у консульство при собі можна мати лише пакет документів, а всі інші особисті речі, в тому числі сумки та кульки потрібно залишити перед входом.

Читайте також: Попит в Європі буде тільки зростати або Чи зможуть українські заробітчани повернутися за кордон

Нагадаємо, що у Польщі планують організувати чартерні рейси для перевезення сезонних робітників з України, адже немає кому збирати врожай. Президент служби персоналу Кшиштоф Інглот зазначив, що польські фермери не зможуть власними силами, без допомоги заробітчан, зібрати врожай. Зокрема, у травні треба буде збирати спаржу, також достигає полуниця.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!