Польський піаніст у Львові зіграє на благочинному концерті, щоб допомогти армії

1820 0
У рамках відзначення 20-річчя оркестру «Віртуози Львова» 26 лютого польський піаніст Артур Яронь виступить у Львівській філармонії з благочинним концертом. Кошти від концерту будуть передані на потреби Української армії. Таким чином музикант прагне виявити свою солідарність з народом України.
фото: hacklive.ru

фото: hacklive.ru

Як повідомили у Львівській обласній філармонії, скрипаль виконає два шедеври – Рапсодію у блюзовому стилі Джорджа Гершвіна та Концерт для фортепіано з оркестром № 2 Каміль Сен-Санса.

«Артур Яронь – авторитетний музикант, піаніст, організатор багатьох музичних проектів у Польщі, багаторічний партнер Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова». У польському місті Бусько-Здруй під його керівництвом проходить міжнародний музичний фестиваль. У м. Кельце Артур Яронь є директором досить авторитетної музшколи, де навчається понад 800 учнів» – розповідає засновник та художній керівник оркестру, народний артист України Сергій Бурко.

Піаніст є прекрасним інтерпретатором музики Джорджа Гершвіна. Фортепіанний концерт Гершвіна «Голуба рапсодія» написаний у стилі «блюз-джаз». Він дуже цікавий і доступний для сприйняття широкому слухачеві. До виконання залучений відповідний склад оркестру, музиканти, які працюють у такому стилі, це і саксофони, і ударні. Твір є дуже популярний, і неодмінно викличе чимале зацікавлення у аудиторії. Окрім того, цей твір буде прем’єрним спільним виконанням оркестру та Артура Яроня, пишуть на сторінці Львівської обласної філармонії.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!