Польський підрядник призупинив ремонт прикордонної дороги на Львівщині

2562 0
Для продовження ремонтних робіт бракує 9 млн євро.
Фото:Червоноградська міська рада

Фото:Червоноградська міська рада

Підрядна організація «Дрог-Буд» призупинила ремонт прикордонної дороги Червоноград – Рава-Руська, оскільки потрібна сума коштів виявилася більшою, аніж вказана в основному договорі. Така ситуація виникла через те, що тендер відбувся ще 5 років. Відтак, Служба автомобільних доріг у Львівській області скерувала на погодження до Міністерства фінансів додаткову угоду на 9 млн євро. Лише після погодження документу підрядник відновить роботи цього напрямку, повідомляють у ЛОДА.

Польська компанія виконувала роботи в межах контракту «Проєктуй-Будуй» за умовами договору між українським та польським урядами про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги, а його специфіка в тому, що підрядник виконує і проєктні роботи. Зі слів керівника Служби автомобільних доріг Львівщини Олега Берези, фінансування за умовами основного договору недостатньо, відтак, є потреба в укладанні додаткової угоди.

«Тиждень тому їх (документи – ред.) підписали і є певна процедура візування і погодження цих змін і доповнень в Укравтодорі, Мінфіні та Міністерстві інфраструктури. Опісля аналогічний процес з боку польської сторони. Як тільки ці документи передадуть польській стороні, компанія готова повернутись до робіт», – зазначив  Олег Береза.

Основний договір на ремонт прикордонної дороги Червоноград – Рава-Руська укладений на суму 21 млн євро. Водночас додаткове фінансування становить 9 млн євро. Вартість капітального ремонту одного кілометра дороги орієнтовно складає 19 млн гривень.

За словами директора представництва підрядної компанії «Дрог-Буд» Валерія П’ятака, тендер на капітальний ремонт прикордонної дороги Червоноград – Рава-Руська провели ще 5 років тому за кошторисами 8-річної давнини. Відтоді змінився як стан доріг, так і будівельні норми і ціни. На сьогодні вартість робіт мала б бути вдвічі вищою.  

«Ми збільшили фінансування додаткових робіт на рівні 30%.Ми готові цього року були дійти до Белза. Якщо ми цього року не довиконаємо роботи, які розпочали, то це буде втрачений час та кошти. Якщо не зробимо, то весною ми будемо це все переробляти. Як тільки з Міністерства фінансів вийде хоча б відкорегований основний договір до Варшави на погодження, то це буде сигнал для нас, мобілізувати людей та техніку, щоб знову повернутися на цей об'єкт», – коментує Валерій П’ятак.

Ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська розпочали в липні цьогоріч. 

Компанія «Дрог-Буд», окрім дороги Червоноград – Рава-Руська, ремонтувала за контрактом дорогу Яворів – Грушів, де роботи вже завершені, та активно виконує роботи на напрямках Смільниця – Хирів та Нижанковичі – Самбір.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!