Польський Сейм оголосив Путіна воєнним злочинцем

1640 0
Польща закликала усі країни підтримати ініціювання та проведення судових розглядів у міжнародному суді та міжнародному кримінальному суді, щоб притягнути до відповідальності винних за вчинення злочинів.
Фот: LIGA.NET

Фот: LIGA.NET

Сейм Польщі визнав російського президента Володимира Путіна воєнним злочинцем і засудив воєнні злочини РФ та злочини проти людства, вчинені в Україні. Резолюція про скоєння військових злочинів Росією в Україні проголосили учора, 23 березня. Документ прийняли шляхом акламації. Про це повідомляє Польське радіо.

Читайте також: Росію вигнали з ПАРЄ одноголосно 

«Сейм Республіки Польща рішуче засуджує акти тривалого насильства, військові злочини, злочини проти людства, акти геноциду, системні порушення прав людини та інші злочинні порушення міжнародного права, вчинені на території суверенної України збройними силами російської федерації разом із союзниками з наказом військових командувачів Володимира Путіна», – йдеться у резолюції.

Польський Сейм закликав усі країни підтримати ініціювання та проведення судових розглядів у міжнародному суді та міжнародному кримінальному суді, щоб притягнути до відповідальності Путіна, членів Радбезу Росії та командувачів збройними силами РФ за вчинення цих злочинів. Також Польща закликала парламенти демократичних країн та Європарламент накласти санкції на президента РФ та представників його режиму.

Читайте також: Іще одна країна закликає закрити небо над Україною

«Загальнодоступні докази цих злочинів доводять визнання Володимира Путіна Сеймом Республіки Польща і міжнародною спільнотою воєнним злочинцем», – зазначається в документі.

Нагадаємо, 15 березня, сенат США одноголосно ухвалив резолюцію, яка засуджує президента Росії Володимира Путіна як воєнного злочинця. Напередодні Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила рішення про виключення Росії через повномасштабне вторгнення в Україну. Рішення ухвалене одноголосно – за проголосувало 216, проти жодного голоса, утрималися 3.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!