Поляки до кінця місяця завезуть техніку на прикордонну дорогу Яворів – Грушів

9284 0
Три роки тривала бюрократична тяганина з приводу старту реалізації польського кредиту.
Фото: ZN

Фото: ZN

На Львівщині нарешті почнуть роботи із реконструкції прикордонної дороги Яворів – Грушів. До кінця місяця сюди заїде техніка. Про це повідомив на брифінгу керівник Служби автомобільних доріг Львівщини Олег Береза.

«Три роки тривали бюрократичні моменти, але тепер ми активізувалися і поляки вже завозять техніку на Яворів – Грушів. Думаю, на 20-ті числа завезуть до 30 одиниць техніки і залучать 30 працівників», – заявив Олег Береза.

Читайте також: На дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень

Він також повідомив, що на реконструкцію КПП «Смільниця» – Старий Самбір готують документи для отримання дозволу на початок робіт. Проєкт Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий перебуває на експертизі, а документи на Червоноград – Рава-Руська якраз передадуть на експертизу.

Водночас міністр інфраструктури Владислав Криклій під час візиту на Львівщину сказав, що осінню депутати ВР мають внести відповідні зміни до Податкового кодексу, аби запустити проєкти під’їзних доріг до пунктів перетину кордону.

Читайте також: Уряд розблокував реконструкцію пунктів пропуску на Львівщині за польський кредит

На питання кореспондента Тvoemisto.tv про те, коли почнуть реконструкцію пунтку пропуску Краківець, як обіцялося у 2019 році, міністр відповів, що це питання також залежало від погоджень української та польської сторони і, відповідно, затягнулося через бюрократію.

«Ми будемо виходити з ініціативою, щоб взяти в управління кілька пунктів пропуску, провести на їхній базі «пілот», щоб можна було їх облаштувати на зовсім іншому – якісному рівні», – заявив міністр.

Читайте також: Яким буде пункт пропуску «Краковець» на Львівщині після реконструкції

Нагадаємо, що позику від Республіки Польща надали під пільгове кредитування впродовж перших п’яти років. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Переможцями тендерів стали дві компанії – польські, що є вимогою польської сторони, яка надавала кредит. Дорогу Грушів-Немирів за 3,5 млн євро ремонтуватиме UNIBEP S.A. Усі інші – КПП «Смільниця» – Старий Самбір (2 млн євро), Яворів – Грушів (6,8 млн євро), Червоноград – Рава-Руська (21,5 млн євро) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (19,5 млн євро) – компанія DROG-BUD Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!