Поляки допоможуть українцям модернізувати прикордонні пункти

2396 0
Польща надасть Україні кредит, розміром 100 млн євро, на будівництво нових прикордонних переходів.

Польський уряд ухвалив виділити Україні кредит розміром 100 млн євро. За ці гроші Україна має купити товари та послуги у польських підприємств, інформує видання Wprost. Угода між двома урядами буде підписана у середу, 9 вересня. Одна з цілей, для яких будуть витрачені польські гроші – це модернізація і будівництво нових прикордонних переходів між Польщею та Україною. «Ми домовилися з українською стороною, що кредит буде використаний для фінансування модернізації дорожньої інфраструктури кордонів та будівництво польсько українських прикордонних переходів», – заявив міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек.

Читайте також: Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі

Частка польських товарів і послуг у загальному обсязі поставок, що фінансуються за рахунок кредиту не може бути менше, ніж 60%. Усі проекти у межах кредиту будуть реалізовані польськими експортерами. «Однак йдеться не лише про підтримку польських фірм, але також і про підтримку України – політично і економічно. Бо це є в наших інтересах», – додав міністр фінансів. Як наголошується в офіційній заяві, умови на яких Україна отримала кредит, є преференційні і забезпечують 35% рівень дотування, згідно умов Організації економічного співробітництва та розвитку. 

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський в останній день на посаді підписав закон про ратифікацію протоколу, який змінює Угоду про малий прикордонний рух (МПР) з Україною та полегшує процедуру перетину польського кордону для українців.

Джерело: Zaxid.net, Wprost

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!